Algemene informatie


Bij Cranio Sacraal laat je gewoon je kleren aan. Het is een zeer zachte en ontspannende therapievorm. Vaak hoor ik van mensen, na de 1e sessie, dat
deze therapie echt helpt en ze veel eerder waren gekomen als ze van het
bestaan af hadden geweten.

Cranio Sacraal therapie is een complementaire behandelmethode die zijn waarde ruimschoots heeft bewezen. Cranio sacraal kun je onderverdelen in de 2 volgende systemen van ons lichaam:

1) Het primaire cranio sacrale systeem

2) Het bindweefselsysteem

Het primaire cranio sacraal systeem bestaat uit de vliezen die om de hersenen en ruggenmerg (= centraal zenuwstelsel) zitten, samen met het hersenvocht.

cranio afbeelding


Diep in de hersenen is een pompsysteem (ventrikels) dat een bepaald ritme creëert, net als de hartslag. Dit pompsysteem zorgt voor een ritme in het hersenvocht. Dit ritme in het hersenvocht zorgt ervoor dat de schedelbeenderen lichtjes bewegen t.o.v. elkaar. Verder bewegen het heilig been en de wervels op dit ritme. Het doel van cranio sacraal is om dit ritme in balans te brengen. De therapeut voelt met zijn handen waar spanningen zitten. Met zachte aanrakingen worden deze spanningen weg genomen. Hierdoor ontspannen de vliezen waardoor het centraal zenuwstelsel weer in zijn natuurlijke ruimte zijn werk kan doen. Een goed functionerend zenuwstelsel heeft direct een positief effect op je lichaam en geest. Cliënten voelen zich vaak als herboren na een sessie. Bij cranio sacraal therapie wordt vooral gewerkt aan de schedel, de wervelkolom en het heiligbeen, maar kan ook andere plekken van het lichaam. Het cranio sacraal systeem loopt van de schedel tot aan het heiligbeen.