Actueel1 Dru Yoga en lessen in Vreugde

2 Dru Yoga- en meditatieweekend op Terschelling, 17 t/m 19 maart 2023


1 Dru Yoga en lessen in Vreugde

Vanaf woensdag 18 januari starten we met een nieuwe cursus Dru Yoga en lessen in vreugde deel 2. Dru Yoga is een Westerse vorm van yoga waarbij vloeiende bewegingen centraal staan. Naast reeksen van oefeningen (EBR's), worden in een Dru Yogales yoga houdingen uitgevoerd (Asana's) en is er aan het eind een diepe ontspanning. Ook is er aandacht voor het oefenen met Mindfulness, waarbij we leren meer in het Hier en Nu te komen.
Door de fijne combinatie van DruYoga en Mindfulness maken ons lijf soepeler en creëren we meer rust en ruimte in ons hoofd.

In deze roerige tijden hebben we tevens behoefte aan vreugde en positiviteit.. Daarom laten we ons inspireren door de lessen in Vreugde, van de Dalai lama en Desmond Tutu. We leren hoe we gelukkiger kunnen leven. Dit ondanks de tegenslagen, die we in ons leven vroeg of laat meemaken. Door hun unieke ontmoeting, kwamen ze tot 8 pijlers van geluk, een prachtig uitgangspunt voor onze lessen! Bewustwording, plezier en ontspanning staan hierbij voorop. In deze cursus richten we ons op de 4 hartkwaliteiten.

Ervaring met yoga is niet nodig, iedereen is welkom en kan meedoen. Zo nodig ook met enige aanpassingen bij fysieke beperkingen.

Harte groet Jivan en Heleen

Data en tijden

Er zijn 4 momenten waarop de lessen gevolgd kunnen worden. Na inschrijving wordt er contact opgenomen en kan worden aangegeven in welke groep je wilt deelnemen.

  • Woensdagavond startend op 18 januari: 20.00 tot 21.30

  • Donderdagochtend startend op 19 januari: 9.00 tot 10.45 (met 15 min. deelronde)

  • Donderdagavond op 19 januari: 20.00 tot 21.30

  • Vrijdagochtend startend op 20 januari: 10.00 tot 11.30

Locatie, Yogastudio aan de Dijksterweg 38 in Kleine Huisjes.


Aanmelden kan telefonisch (06-37651169), via de mail (healing.now@home.nl) of via het contactformulier van deze site

De kosten bedragen €125,- voor 10 lessen. De kosten voor de donderdagochtend zijn €135,- voor 10 lessen.


2 Dru Yoga- en meditatieweekend op Terschelling, 17 t/m 19 maart 2023

Balans en Vitaliteit


Terschelling

Het Dru Yoga- en meditatieweekend wordt gegeven op de Volkshogeschool in het Hoornse bos op Terschelling. Een unieke locatie met een prachtige yogaruimte. Je slaapt in een moderne 2- of 1 persoonskamer met eigen badkamer en toilet. De bijzonder goede catering is geheel vegetarisch.

Omringt door heerlijk geurende naaldbomen hoor je de stilte en in verte het ruisen van de zee. Er is veel ruimte om te wandelen en de stilte en verbinding met onszelf en de natuur te ervaren.

In dit Dru Yoga- en Meditatieweekend leer je beter in balans te blijven. De oefeningen helpen je om stress weg te laten smelten en je snel goed en vitaler te voelen.

Hoe werkt Dru yoga
In de yoga gaan we ervan uit dat we naast een fysiek lichaam ook een energielichaam hebben. Dit energielichaam is de bron van levensenergie. Wanneer de doorstroom van levensenergie wordt belemmerd, ontstaan blokkades. Deze blokkades zetten zich vast in de wervelkolom en de gewrichten. Later raken ook de spieren en organen uit balans en ontstaan er klachten, zowel op lichamelijk, emotioneel als mentaal gebied. Om deze reden gaat in de Dru yoga veel aandacht uit naar de wervelkolom. Want een gezonde wervelkolom geeft een vitaal en gezond lichaam en een flexibele geest.

De praktische technieken, uitgevoerd in de zachte, vloeiende bewegingen die de Dru Yoga zo uniek maakt, helpen je de energieblokkades los te laten en de balans weer te herstellen. Hierdoor ben je verbonden met je innerlijke kracht en ervaar je rust, vitaliteit en zelfvertrouwen.

Naast Dru Yoga zullen we ook aandacht besteden aan Mindfulness en bewust leren Ontspannen. Diepe ontspanning is de sleutel tot heling en behoud van een goede gezondheid.

Verder zullen de kracht van de natuur gebruiken. Bij goed weer doen we yoga op de buitenplaats en op het strand. Hierdoor kunnen we nog meer vitaliteit en balans ervaren. Op de zaterdagavond gaan we een inspirerende film bekijken.

Kortom een heerlijk weekend helemaal op te laden, emotioneel in balans te komen en heerlijk ontspannen te voelen. Je zult merken dat je moeiteloos de verschuiving maakt van je hoofd naar je hart.
Het weekend is voor iedereen geschikt. Plezier en ontspanning staan bovenaan!

Kosten voor het gehele weekend zijn € 350,- inclusief 2 overnachtingen en volledig pension en korting op een huurfiets. Voor een 1 persoonskamer betaal je een extra toeslag van € 20,- per persoon per nacht (beperkte beschikbaarheid).

Tijdstip 17 maart 2023 17:00 tot 19 maart 2023 17:00

Adres Badweg 11, 8896 KC Hoorn (Terschelling)

Opgave telefonisch (06-37651169), contactformulier website (www.drulotus.nl) of via de mail healing.now@home.nl

Je aanmelding is definitief bij een aanbetaling van € 100,- op bankrekening NL97 ASNB 0709 0481 73 t.n.v. H. Zeilstra, o.v.v. DY Terschelling 2023 en je voor- en achternaam.

Terschelling interieur


Terschelling interieur

drulotus logo